2009 m. birželio 17 d., trečiadienis

Žodynas Internetinių darbo terminų

Šiandien nutariau parankioti internetinius terminus ir sudėti viską į vieną, kad žmonėms būtų lengviau susiorentuoti tekstuose ir komentaruose kuriuos skaito internete. Šį savo sarašėlį aš vis naujinsių nes visko per vieną karta surinkti manau neįmanoma ( lauksių pasiūlymų komentaruse ko trūksta)




Sponsorius - (angliškai sponsor - finansinis rėmėjas, šefas) tai firma, kuri tau moka pinigus, už tai, kad tu jiems dirbi. Tai yra spaudinėji nuorodas, skaitai laiškus, naršai internete, ir už visa kita. Į šia savoką įeiną PTC programa bei Buxas

Referalas - (angliškai referal - perdavimas, persiuntimas) tai žmogus, kuris užsiregistruoja kokioje nors kompanijoje pagal tavo nuorodą, t.y. per tavo referalinę nuorodą, kurią gali rasti savo Accounte.

Referral Link - (Angliškai - referalinė nuoroda) tai nuoroda, pagal kuria užsiregistraves draugas taps jūsu referalu sponsoriūje ir taip padės jūms uždirbti daugiau.

Payment Proof - (angliškai payment proof - išmokėjimo įrodymas) tai nuotrauka, kurioje nurodyta, kad pinigai buvo pervesti į kokią nors sąskaitą. Dažniausiai scam'eriai tokių neturi. Štai kaip atrodo įrodymai:

Scam'eriai - (angliškai scam - suktybė) tai sponsoriai, kurie nesilaiko savo nurodytų sąlygų, neišmoka pinigų ir t.t.

Payout/Cashout - (angliškai payout - išmokėjimas) išmokėjimas, kurio galite prašyti surinkę tam tikrą

Surf - (angliškai surf - naršyti) tai reiškia naršyti po svetaines, reklamas.

Ad - (angliškas sutrump. advertisement - skelbimas) skelbimas, reklama, kurias peržiūrint gauni pinigus

Acc - (angliškai account - sąskaita) tai sąskaita, arba profilis, kokiame nors puslapyje, kompanijoje, kur yra surašyti tavo duomenys ir tt...

Offers - (angliškai - užduotis) tai užduotis kuria gali pasiūliti kai kurie sponsoriai, pvz uz tam tikrą kainą užsiregistruoti į jų nurodomus tinklapius ( dažniausiai buxus). Šia skiltį galime rasti sponsoriaus pagrindiniame puslapyje.

T.O.S - (angliškas sutrumpinimas- Terms Of Servive) Tai yra sponsoriaus taisyklės, kurias jis nustato savo vartotojams. Jose yra visa info apie sponsorių, t.y per kike laiko išmokama, kokia min išmoka ir t,t.

F.A.Q - Beveik taspats kas T.O.S , šis skyrelis būna visuose sponsoriuose ir yra matomas pagrindiniame puslapyje.

Banner - (angliškai - reklama vėliavos pavidale ) Tai yra įvairūs spalvas bei užrašus keičiantys paveiksliukai, kurie naudojami pritraukti lankytojams į puslapius, beveik kiekviename sponsoriuje, skiltyje My stats, My acc , ar Stats yra jūsų bannerio kodas su jūsu referaline nuoroda, kurį patalpine į kokį nors puslapį galėsite taip prisikviesti referalų. Tokių banerių praktiškai pilna kiekviename sponsoriūje.

Premium Acc - (Angliškai - premium account) Tai yra aukštesnės klasės vartotojas sponsoriūje , Šie vartotojai paprastai gauna išmokas iš sponsorių daug greičiau, taippat jie gauna kurkas daugiau pinigų už nuorodos peržiūrėjimą nei paprasti vartotojai. Norint tapti premium vartotoju teks už tai sumokėti. kainos svyruoja įvairiai : nuo 20$ iki 100$ metams.

Profile - (angliškai profilis) tai yra jūsų sukurto Acc infarmcija apue jus, t.y jūsu vardas, slaptažodis, E-mail ir t.t

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą